Vissza a kezdőlapra
KözműnyilvántartásA digitális közműalaptérképet a papíros alapú közműalaptérképek, illetve a már rendelkezésre álló digitális állományok felhasználásával készíthetjük el. A közműalaptérképnek a földmérési alaptérképpel egyező tartalmát (földrészlethatárok, helyrajzi számok, épületek, stb.) a digitális földmérési alaptérkép tartalmazza, a digitális állományba csak a digitális földmérési alaptérkép tartalmát meghaladó információk kerülnek be. A digitális közműalaptérképen megjelennek a földfelszín fölé emelkedő közmű szerelvények, fák, és a különböző burkolattal (és használattal) rendelkező területek határvonalai: burkolathatárok, kiemelt szegélyek, lépcsők, korlátok, rézsű dőlésirányok, fák, oszlopok, aknák, elektromos kapcsolószekrények, transzformátorok, telefonfülkék, kapubejárók, föld feletti tűzcsapok.

Közműalaptérkép

A digitális közműtérkép az egyesített közműtérképek alapján készül. Alapja a digitális közműalaptérkép, tartalmazza az egyes közmű szakágak vezetékeinek nyomvonalait és szerelvényeit.

Digitális közműtérkép


A közterületi adattartalom kiegészülhet további adatokkal, mint például a közterületen található építmények határoló vonalai vagy a különböző burkolattípusok hozzárendelése a közterületekhez. Ezeknek az információknak a beszerzéséhez terepi felmérés vagy attribútumadat-gyűjtés szükséges. A tematikus rendszerek előállításával és a térinformatika segítségével olyan kérdésekre kaphatunk automatizált módon választ, melyre idáig az összefüggések bonyolultsága és az adatok mennyisége miatt nem volt lehetőségünk.

Közterületi adattartalom  térinformatikai feldolgozásaKözterületi tartalom térinformatikai feldolgozása

A DigiKom Kft. vállalja digitális közműalaptérkép készítését a felhasználó igényei szerinti közterületi tartalommal, továbbá vállaljuk meglévő adatállományok aktualizálását helyszíni beméréssel, adatgyűjtéssel, illetve adatbázisok rendszeres karbantartását, frissítését.


Burkolattípusok megjelenítése