Vissza a kezdőlapra
Szabályozái tervekA Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ), Kerületi Építészeti Szabályzat (KÉSZ) térképmellékleteinek digitális állománnyá való átdolgozására gyors és költségkímélő megoldást jelent a szabályozási tervlapok szkenneléssel történő digitalizálása. A szkennelt szabályozási tervek a digitális földmérési alaptérképpel, ortofotókkal együtt megjeleníthetők és az eredeti szabályozási tervlap valamennyi részletét (annak alaptérképi tartalmát is) tartalmazzák. Ez egyben biztosítja a papíros alapú tervlapok digitális archiválását és kényelmesebb kezelését, egy korszerűbb és kevésbé sérülékeny formában. A tervlapok közötti keresést, a tervlapok és a kapcsolódó önkormányzati rendeletek megjelenítését a DigiKom Kft. saját fejlesztésű alkalmazásai segítik.

A rendezési tervek tartalmának digitalizálásával előállíthatjuk a rendezési tervek digitális állományát. Ez amellett, hogy egyszerűbben és hatékonyabban kezelhető, mint az egyes rendezési tervek digitális másolata, biztosítja a tervlapok továbbvezetését és a változások, módosítások szoftverrel történő kényelmes átvezetését. A szabályozási tervek digitális állományában megjelennek az érvényben lévő szabályozási vonalak, a javasolt épület-elhelyezések, a telekalakítási javaslatok, illetve további attribútum adatok, mint például a terv száma, készítésének ideje, tárgya és egyéb szöveges munkarészek.

A digitális szabályozási tervek használata hatékonyan segíti az építési hatósági feladatok elvégzését illetve a vagyongazdálkodási feladatok ellátását.