Vissza a kezdőlapra
Cégismertető


A DigiKom Kft. egy 1984 óta működő földmérő-iroda jogutódaként alapított geodéziai és térinformatikai szolgáltató cég. Tulajdonosai magyar állampolgárságú magánszemélyek.
Alapításának éve: 1993.

A DigiKom Kft. személyi, pénzügyi és eszköz-bázisát az alapítást követő első években német exportmunkaként végzett digitális térképfeldolgozás alapozta meg.

A DigiKom Kft. közvetlenül az alapítást követően a GRADIS térinformatikai rendszerek hazai képviselete volt, majd 1996-tól a SIEMENS-NIXDORF rendszerház képviseletét látta el.
Az adott térinformatikai fejlesztési feladattól függően más térinformatikai és/vagy CAD rendszerekhez is végez alkalmazásfejlesztést (MapInfo, AutoCAD, AutoCAD MAP, ArcGIS, QGIS, GRASS).

A DigiKom Kft. vezető munkatársai földmérőmérnökök, következésképpen erős a cég földmérési és mérnökgeodéziai szolgáltató tevékenysége. Felkészült az igényes, nagy pontosságú geodéziai munkákra, így jelentős referenciákkal rendelkezik a geodéziai építésirányítás, ellenőrző és vizsgálati mérések, valamint épületek belső felmérése területén.

A DigiKom Kft. ingatlanrendezői földmérői minősítéssel rendelkező földmérőmérnökei már a kft alapítását megelőzően is jelentős tapasztalatokat szereztek a telekalakítási és földmérési alaptérkép készítési munkákban (ITR).

A DigiKom Kft. szoftverfejlesztő tevékenysége keretében 1996-ig a digitális térképfeldolgozás munkafeladataihoz szükséges fejlesztéseket végezte. Ezt követően egyre jelentősebbé váltak a földméréssel kapcsolatos fejlesztések és a térinformatikai megbízásokhoz kapcsolódó alkalmazásfejlesztés.
Ennek eredménye a GeoEasy földmérési feldolgozó szoftver, valamint az Építési hatósági ügyek nyilvántartása c. fejlesztés.

Utóbbinak a fejlesztése az önkormányzatoknál jelentkező igények hatására történt. Önkormányzati szakemberek bevonásával további önkormányzati alkalmazások is készültek és készülnek jelenleg is.

A digitális térképi és tréinformatikai formátumok közötti átalakítások területén komoly tapasztalatokra tettünk szert. Németországi megbízásra fejlesztettünk konvertereket Gradis 2000, SICAD SQD és CGM formátumok között.

A DigiKom Kft. a földmérési és mérnökgeodéziai tevékenységéhez rendelkezik korszerű elektronikus tahiméterekkel, geodéziai GPS (GNSS) mérőrendszerekkel, nagy pontosságú vetítő és szintező műszerekkel és természetesen az alkalmazott geodézia egyéb alapeszközeivel.

A DigiKom Kft. számítástechnikai eszközbázisát korszerű számítógépek, precíziós A/0 asztalokkal felszerelt digitalizáló munkahelyek, színes A/0 plotterek, nyomtatók, stb. alkotják.

A digitális térképfeldolgozó munkát a DigiKom Kft. munkatársai a megrendelői igénytől függően digitalizáló asztalokon és/vagy szkennelt állományokkal egyaránt végzik, az állományok átadása a megrendelő szoftveréhez illesztett formában történik.

A több éves német export tevékenység eredményének is tekinthető, hogy a DigiKom Kft. különösen nagy súlyt fektet a kiváló minőségre.
Munkatársaink a legszigorúbb minőségi normák szerint dolgoznak, a folyamatos ellenőrzés a digitális térképkészítés elengedhetetlen része. A cég ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszer szerint működik, tanúsító: Det Norske Veritas (DNV).A DigiKom Kft. fontosabb kapcsolatai:
- Magyar Mérnöki Kamara Geodéziai,
és Geoinformatikai Tagozata,
- Magyar Földmérési, Térképészeti és
Távérzékelési Társaság,
- gita MŰSZAKI TÉRINFORMATIKA Egyesület
(volt AM/FM-GIS Hungary),
- Magyar Földmérő és Geoinformatikai
Vállalkozások Egyesülete,
- HUNAGI Magyar Térinformatikai Társulás.

A DigiKom Kft. néhány munkatársa a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetem oktatója. A kapcsolat az oktatási feladatokon túl a közös munkavégzésre is kiterjed elsősorban a szoftverfejlesztés területén.

Referenciák